Makelaardij Jaap Kingma

Jaap Kingma, de bekendste makelaar uit de regio

In de periode dat de bomen in makelaarsland tot in de hemel groeiden, startte Jaap Kingma in 1996 als zelfstandige zijn eigen kantoor. Vanaf dag één stroomden de opdrachten binnen en al vrij snel was er plek voor personeel. Door de jaren heen groeide het kantoor tot een stabiele factor op de woningmarkt.

Momenteel bestaat het team van Makelaardij Jaap Kingma uit drie gecertificeerde makelaars en twee binnendienstmedewerkers. Met veel passie praat Jaap Kingma over zijn vak en met name de veranderingen.

Jaap Kingma kreeg provinciale bekendheid door de reclame-uitingen op omrop Fryslân TV. Vier keer op een avond en vijf dagen lang werden de kijkers getrakteerd op een commercial die altijd eindigde met: Met je eigen makelaar beslis je lekker snel / kijk voor de laatste aanbieding op Jaap Kingma.nl. Dat deze slogan bij velen beklijfde, ondervindt Jaap Kingma nog dagelijks. Is het niet beroepshalve, dan wel als scheidsrechter op de Friese voetbalvelden.

In de makelaardij draait bijna alles om de perfecte presentatie. Deze blijft niet meer beperkt tot een foto in een vitrinekast of in de krant. Foto’s geven, door het gebruik van groothoeklenzen, niet altijd een betrouwbaar beeld. Bij Jaap Kingma wordt daarom ook gewerkt met plattegronden, 360 graden foto’s, een eigen app en een videofilm van het huis. Als eerste in de regio kunnen potentiële kopers nu ook met een virtual reality (VR) bril een kijkje nemen in een te koop staand pand. Een VR-bril is gratis af te halen op het kantoor aan de Elingsloane 17a te Burgum. Met behulp van een smartphone en deze VR bril kan je dan virtueel door de te koop staande woningen wandelen.

Ruim een jaar geleden heeft Jaap Kingma een eigen drone aangeschaft. Hiermee worden video’s van woningen gemaakt waarbij ook de omgeving vanaf de bovenkant in beeld wordt gebracht. Daarnaast heeft Makelaardij Jaap Kingma veel volgers op facebook. Dit medium wordt veelvuldig ingezet bij verkopen en tevens voor het zoeken naar woningen voor klanten. Niet alle te koop staande woningen zijn op Funda te vinden. Daarom is het voor een woningzoekende ook belangrijk om een eigen aankoopmakelaar in de arm te nemen.

Voor de verkoop van een woning kunnen mensen kiezen tussen fullservice of selfservice. Met een selfservice pakket (vanaf € 850,00) kan er flink worden bespaard op de makelaarskosten, maar wordt er uiteraard één en ander van de eigenaar zelf verwacht.

Naast het verkopen van woningen biedt Makelaardij Jaap Kingma de volgende diensten aan:

  • Adviseren bij aankoop woningen
  • Verhuren van woningen
  • Taxeren woningen voor hypotheekaanvragen
  • Gratis verhuisauto
  • Zoekopdrachten uitvoeren
  • Gratis waardebepaling van woningen

Meer informatie is te vinden op www.jaapkingma.nl. Makelaardij Jaap Kingma is te bereiken via telefoonnummer 0511-469269 en/of het emailadres info@jaapkingma.nl