Leffel Sportswear

Leffel Sportswear meer dan alleen 100% voetbal

Het verhaal van Siebe Bos lijkt wel op twaalf ambachten maar dan zonder dertien ongelukken. Veelzijdigheid kan hem niet worden ontzegd. De geboren Harrekiet begon als bouwvakker maar door zijn huwelijk met Gea Waaksma kwam hij in de taxibranche terecht. Nadat zijn schoonvader het taxibedrijf van Meint Wiersma in Kollum in 1985 overnam, verhuisde het gezin Bos naar de andere kant van het Prinses Margriet kanaal. Na 25 jaar was de financieel directeur aan een nieuwe uitdaging toe. Siebe verkocht zijn aandelen aan zijn zwager Rienk en startte als controller/adviseur bij Wolvega Panelen en Dutch Perfect BV (fietsbanden). Daarnaast ging hij twee dagen in de week zijn vrouw Gea en hun beide zonen Paul en Romke ondersteunen bij de woonwebshops Gewoonknus, Houss en Sweetlivingshop. Zijn werk als controller/adviseur werd langzamerhand afgebouwd. Siebe was namelijk 10 jaar geleden gestart met een winkel in voetbalkleding van het bekende merk Jako. Zijn latere compagnon Rudy Verwoert, een oude bekende uit de taxiwereld, was van uit een garage in Drachten gestart met het verkopen van sportkleding. Zij werkten samen met een Outletstore in Leeuwarden voor MBO leerlingen. Het adagium was dat de leerlingen lef en felheid moesten tonen om te slagen als ondernemer; de bedrijfsnaam Leffel was geboren.

Leffel Sportswear heeft in Drachten en Burgum een vestiging. Albert Dirk Verwoert, de zoon van Rudy en Elly Verwoert is verantwoordelijk voor de vestiging in Drachten aan de J.G. Blomstraat. Onder de franchise formule 100% voetbal kunnen liefhebbers van de grootste sport in Nederland hier te kust en te keur. Naast voetbalschoenen, teamkleding en alle kleding van profclubs zoals Barcelona, Real-Madrid en vele andere buitenlandse clubs heeft deze winkel ook een groot assortiment aan ballen, tassen en voetbalaccessoires. Vanzelfsprekend ontbreken bij de voetbalschoenen niet de topmerken Adidas en Nike, maar andere merken zijn natuurlijk ook leverbaar.

Aan de Tjibbe Geartstrjitte 4 te Burgum zwaait Siebe’s zoon Romke Bos de scepter in de winkel Leffel Sportswear. Op het gebied van voetbal biedt deze winkel hetzelfde assortiment als de vestiging in Drachten. Daarnaast kunnen hardlopers en indoorsporters zoals korf-, volley-, en basketballers hier met hartenlust hun kleding kopen. Zowel in beide winkels als in de online shop biedt Leffel Sportswear tegen scherpe prijzen voetbalschoenen, sportkleding en accessoires aan. De lijst van topmerken is indrukwekkend: Adidas, Nike, Puma, Umbro, Jako, Erima, Umbro, Mizuno, Calzio Italia, Masita en derbystar. Maar ook vrijetijdskleding ontbreekt niet bij Leffel Sportswear in Burgum.

En dan is er nog een derde vestiging. Aan de Jumawei 6 te Kollum heeft Siebe Bos een showroom waar de verenigingen hun bestelde spullen kunnen weghalen. Sportverenigingen en bedrijven kunnen hier op afspraak in alle rust kennismaken met de mogelijkheden die Leffel Sportswear te bieden heeft. Speciaal voor deze doelgroep maakt Leffel Sportswear een selectie van kleding met als doel om de leden/werknemers zoveel mogelijk een eenduidige uitstraling te geven. Het bedrukken van de kleding kan zowel in Kollum, Burgum als Drachten plaatsvinden. Hierdoor worden levertijden aanzienlijk korter.
Het pand in Kollum is bovendien de thuisbasis van de woonwebshops Sweetlivingshop.nl, Houss.nl en Gewoonknus.nl.  Bij dit bedrijf werken nu veertien medewerkers om de werkzaamheden van de webshops op en top te laten verlopen.

Bezoek voor meer informatie de website http://www.leffelsportswear.nl. Voor een vrijblijvende offerte of andere vragen kunt u een mail sturen naar webshop@leffelsportswear.nl.